torsdag 30 april 2015

Ministrar ska inte demonstrera

Imorgon är det 1 maj. Då demonstrerar socialdemokrater, vänsterpartister m fl. Det som jag alltid funnit märkligt med 1 maj-demonstrationerna är att ministrar går i spetsen för tågen (ja, det gäller ju inte V förstås). Att alla på vänsterkanten de senaste åtta åren haft anledning att demonstrera är ju uppenbart.
Men nu sitter S vid maktens köttgrytor igen och likväl kommer Löfven m fl att gå i täten för demonstrationståg på olika håll i landet. Av gammal hävd har ju 1 maj-demonstrationerna växt ur folkets/arbetarnas frustration över maktens arrogans och klyftorna i samhället.
Än så länge har inte den nya regeringen haft möjlighet att visa vad den går för, så i år kan det ju fortfarande vara angeläget för socialdemokraterna att uttrycka vad de vill via demonstrationstågen. Men om man betänker den förra socialdemokratiska regeringsperioden med Göran Persson i ledningen, blir det ganska absurt när han gick i spetsen för demonstrationer för saker som S definitivt inte stod för under den perioden.
Att ministrarna talar är däremot OK. De får chansen att berätta vad de faktiskt gör och vill göra. Men lämna tågen åt folket. Det är ett sätt för dem att göra sig hörda. Fast numera kanske det snarare är twitter som gäller.

2 kommentarer:

  1. Bra förslag! Så långt har jag inte tänkt.

    SvaraRadera
  2. Men så är det ju numera så att vi drillats i många år att säga "ledare" om förtroende valda...

    SvaraRadera