tisdag 14 april 2015

Ska trängselavgifter betala försvaret?

Decemberöverenskommelsen knakar i fogarna. Många inom allianspartierna vill skrota den och trycker på sina ledare att bryta den. Och nu har Jan Björklund sprungit ifrån försvarsförhandlingarna.
Får inte försvaret 17 miljarder är han inte med längre. Kanske lika bra det.
Själv har han suttit i en regering som varje år minskat försvarsutgifterna till förmån för skattesänkningar på miljardbelopp. Och inte bara försvaret utan all annan offentlig verksamhet, inklusive hans skötebarn, skolan. Där har hans och alliansens reformer sett till att skattepengar delats ut till kreti och pleti som velat starta skolor för egen vinning. Med sjunkande resultat som följd, men det vägrar Jan Björklund se. Han tycker det är mycket viktigare att man kan välja skola, än att skolorna är värda att väljas. Välja är viktigare än att det finns resurser till det som ska väljas.
Och nu ska det hostas upp 17 miljarder till det försvar som Jan Björklund bidragit till att rusta ner. För skatten får ju inte höjas, det är viktigare än allt annat. Alliansen har tömt statskassan, men är inte beredd att till skattehöjningar.
Så var ska pengarna tas? Från trängselavgifterna?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar