fredag 8 maj 2015

Förutsägbar slutsats om Bromma flygplats

Regeringen har tillsatt sin gamle kompis Anders Sundström att utreda Brommas framtid och om man kan stänga flygplatsen tidigare än 2038. Utredningen ska vara klar nästa år.
Icke desto mindre går nu Anders Sundström ut och säger till Handelskammaren att Bromma flygplats
inte kommer att läggas ner före 2038. Vilken överraskning! Trodde någon något annat. En typisk skenmanöver från regeringen (S alltså) för att vifta undan frågan. Men eftersom Sundström har bestämt sig redan nu kan han ju lägga fram sina slutsatser tidigare så behöver han inte belasta statsbudgeten med sitt arvode till nästa år.
Här skriker Stockholm efter mark att bygga bostäder på. Men det är viktigare att näringslivet (det är främst de som reser i veckorna) får ha sin stadsnära flygplats än att ta tåget på 20 minuter till eller från Arlanda (det är ungefär lika lång tid en taxitur tar i dagtrafik in till stan (kanske längre i rusning),
Själv var jag i "vår" skog bakom huset igår eftermiddag, men skogens ljud avbröts hela tiden av bullrande flygplan och jag bor ändå söder om Söder.
Att lägga ner Bromma blir ju faktiskt en win.-win-situation. Miljön förpestas inte av buller och utsläpp och mark befrias för bostadsändamål; två saker som denna regering säger sig stå för. Eller?

1 kommentar:

  1. det finns ljus i tunneln. http://www.fokus.se/2015/05/hogljudd-luftstrid/

    SvaraRadera