fredag 8 maj 2015

M:s största skräck: en splittrad allians

Det är lustigt att se hur moderaterna våndas över decemberöverenskommelsen (DÖ). Deras största skräck är inte alls att öppna för SD. Det är att alliansen splittras och att regeringen börjar samarbeta med något av de andra borgerliga partierna (vilket verkar vara Löfvens högsta önskan).
En splittrad allians betyder nämligen adjö till makten för moderaterna. Endast genom att behålla alliansen kan de få till ett regeringsalternativ (fast många moderater inte skulle ha något emot samarbete med SD).
Folkpartiet  kan nog tänkas vackla när det gäller alliansen, framför allt om man får en ny partiledare. Man kan tänka sig att FP känner sig alltmer främmande för KDs och Cs öppningar mot en mer restriktiv flyktingpolitik.
Dessutom intressant att se att framför allt de små borgerliga partierna blint trott på Borgs ekonomiska prognoser och att kassan är outtömlig med hans ekonomiska politik. I alla fall om man ser på deras skuggbudgetar som är fulla av skattesänkningar. Däremot en del höjda avgifter, som självklart drabbar dem med svagast ekonomi. De förnekar sig inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar