måndag 18 maj 2015

Glesbygden monteras sakta ned

Har bott ute på landsbygden en vecka. Och man kan konstatera: Bredband vad då?
Idag förutsätter alla offentliga institutioner, statliga verk m fl att svenskar har tillgång till internet. Så mycket som möjligt ska göras via nätet, så man kan dra in på än mer personal. Samtidigt har stora delar av Sverige inte tillgång till den basala utrustning som krävs för att människor ens ska få chansen att komma åt vissa tjänster. Vilket hån det blir för dem varje gång man hänvisar vidare till "vår webbadress".
Så blir det när staten överlämnar åt privata aktörer att sköta samhällsservicen. Då blir vinst viktigare än att se till att alla i Sverige får tillgång till den basala utrustning som krävs för att kunna utnyttja nätets tjänster, både via dator och mobil.
Till råga på allt har staten nu börjat montera ned de analoga ledningarna också i glesbygd, innan om någonsin, bredbandstillgången är tillgodosedd.
Staten och kapitalet har bestämt att du ska inte bo i områden med färre än 2000 invånare. Se till att flytta om du vill vara en del av dagens samhälle är budskapet.

2 kommentarer:

  1. Nu kan landsbygden råka ännu mer illa ut än under Centerpartiets åtta år tillsammans med alliansen i regeringsställning. Nu har nämligen Lena Ek (C) gått och blivit ordförande för Södra skogsägarna. Barkborrarna jublar!

    SvaraRadera