måndag 16 maj 2016

Det finns inga enkla jobb i staten

Nu har sossarna gått på det där med enkla jobb. Man vill skapa beredskapsjobb i statliga myndigheter och de ska vara "enkla".
Det märks att beslutsfattarna aldrig jobbat i någon myndighet, åtminstone inte på handläggarnivå. Det finns inga "enkla jobb" kvar, hur man nu definierar det. De har bortrationaliserats för länge sen. Numera ska handläggarna sköta all service själva. Inte undra på att allt tar sådan tid.
 Hur många statliga myndigheter har råd att hålla sig med vaktmästare i dessa dagar. Alla assistentjobb kräver datorvana och kunskap i svenska språket.
Det kanske finns myndigheter med mer praktiska jobb, det vet jag inte. Men alla myndigheter är hårt nedskurna, så när ska dessa nybörjare handledas?
Jag vet att den förra regeringen gjorde en sådan här satsning i regeringskansliet för att få in personer med funktionshinder. Det blev inte många jobb av det.
Men kommunerna har väl större möjlighet att anställa personer för sådant som man skulle önska görs mer av, t ex parkarbete och städning, sådant som inte kräver så stora svenskkunskaper. Men de tio miljarderna Vänsterpartiet lyckades få in i budgeten till kommunerna behövs ju till så mycket.
Jag säger bara lycka till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar