tisdag 17 april 2012

Borg är naken

Masken har fallit. Kvar står en liten figur med en tomsäck att skyla sig med.
Den innehållslösa vårpropositionen tedde sig än mer tom när Borg skulle debattera i Aktuellt med sossarnas Magdalena Andersson.
Han hade absolut inget att komma med. Som vanligt gömde han sig bakom statsfinanserna. Nu väntar en lågkonjunktur så då kan vi inget göra. I den högkonjunktur som var var det eurokris och då kunde vi inget göra.
Vi har Europas bästa statsfinanser enligt Borg, men vi använder dem inte till något.
När Borg inte talade om hur viktiga statsfinanserna är ägnade han sig åt oppositionens regeringsalternativ. Med den iver han ständigt återkom till den frågan kunde man tro att han ville veta om det var dem han skulle rösta på.
Och så räknade han upp alla skattehöjningar som socialdemokraterna skulle genomföra, trots att Magdalena Andersson försäkrade att det mesta skulle förbli som i nuläget. Men skatter är ju det enda Borg klarar att tala om, så han grep efter halmstrån.
Om regeringens populäraste minister inte har mer att komma med blir det en promenadseger för S.

1 kommentar:

  1. "... blir det en promenadseger för S."

    Nej, det blir det med säkerhet inte. Tvärtom, nu jobbas det febrilt med det propaganda- och skrämselmaterial som ska tas fram i valrörelsen 2014. Att Borg(arna) inte har något att komma med spelar ingen roll i praktiken. De kommer att utan att blinka ljuga väljarna rakt upp i ansiktet, och då spelar det ingen roll att de inte har något att komma med.
    Faran är att alltför många inte förstår att de blir utsatta för lögner. Så kampen är långt ifrån över.

    SvaraRadera