söndag 15 april 2012

Våga satsa på den offentliga sektorn

Många jublar nu över socialdemokraternas goda siffror i opinionen. Men vad står den positiva utvecklingen för egentligen? Ingen vet vad socialdemokraterna vill, utom att komma till makten.
Lena Mellin tycker att det är OK att stjäla idéer från andra och uppmanar Löfvén att göra det. Men vad finns det att stjäla från alliansen om man vill ha ett bra samhälle? Jobbskatteavdrag, fastighetsavgifter och rut- och rot blir kvar, menar hon. Men ingenting av detta har ju löst arbetslösheten, vilken är den fråga Löfvén säger sig vilja ta itu med.
Vad bör han göra? Ja, förutom investeringar i infrastruktur och i att utveckla fungerande miljöteknik, borde han satsa på den offentliga sektorn. Det är som att svära i kyrkan för alliansen, men här finns hur mycket arbetsuppgifter som helst att utföra och arbetskraft som kan utföra dem. Det är väl bättre att människor är i arbete i den offentliga sektorn, där behoven är enorma, än att folk går arbetslösa.? Det kan ju minska sjukdom och fattigdom dessutom, som kostar massor i pengar och lidande.
Vänsterpartiet skulle säkert våga göra detta, men vågar Löfvén? Eller kommer han att triangulera ihjäl sig, precis som alliansen (vars stjälande bara varit retorik för övrigt).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar