onsdag 1 oktober 2014

Löfven kvar i Linje 2

"Den nya regeringens ingång i samtalen ska vara att kärnkraften ska ersättas med förnybar energi och energieffektivisering." Det är som att läsa en mening från kärnkraftomröstningens dagar. Den deadline man då satte upp har passerats med snart fyra års marginal, men betong-S låter fortfarande som Linje 2 1980.
Man har lyckats stänga ett kärnkraftverk under den här 24-årsperioden. Kanske för att Danmark också tryckte på när Barsebäcksverket lades ner. Men annars har bara myrsteg tagits för att avveckla kärnkraften (och man vet ju hur myror irrar).
Liksom MP hoppas att ett moratorium för Förbifarten till nästa vår, ska leda till att den inte blir av, så hoppas Löfven på att energikommissionen kommer att rädda kvar kärnkraften (de kärnkraftnegativa i S har väl redan bytt parti).
Några positiva saker verkar ändå ha kommit ur förhandlingarna hittills:
Stopp för stapling av visstidsanställning och utfasning av Fas 3, samt krav på samma villkor för alla på den svenska arbetsmarknaden.
Och i Stockholm stoppas ombildningarna av hyresrätter, åtminstone i Familjebostäder, där Ann-Margrethe Livh (V) sitter i styrelsen.
Kanske förblir inte allt som förut. En stilla förhoppning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar