måndag 5 december 2016

Ekeroths svärmor får lön utan att jobba

Sverigedemokraten Anna Hagwall blev utesluten ur partiet efter att ha motionerat om att "etniska grupper" inte ska få äga mer än fem procent av mediemarknaden (med adress till familjen Bonnier).
Hon blir nu vilde i riksdagen.
En annan riksdagsledamot som lämnat SD är Kent Ekeroths svärmor, men till skillnad från Anna Hagwall sitter hon inte kvar i riksdagen. Men reglerna är sådana, att eftersom hon är vald, kvarstår hon hela mandatperioden med full lön, 68 000 kr i månaden. Utan att lyfta ett finger för riksdagsarbetet.
Detta är ju fullkomligt hialöst. På alla andra arbetsplatser i landet upphör löneutbetalningen när man lämnar sitt jobb. Infinner man sig inte utan godkända skäl får man löneavdrag. Vad sänder det för signaler till medborgarna som befinner sig i ett alltmer hårdnande arbetsklimat.
Reglerna måste ändras omedelbart. Nu har man ju insett att avgående statsråd inte ska kunna ta ut pension om de får ett nytt jobb. Men att få lön utan att infinna sig är lika illa. Vilka behov skulle inte dessa bortkastade skattepengar kunna fylla?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar