lördag 10 december 2016

Moderaterna sig lika utom i migrationsfrågor

Nog är det märkligt hur saker kan ändras. Nu begår moderaterna karaktärsmord på sin förra partiledare och menar att han är orsaken till misslyckad migrations- och integrationspolitik. Då rycker Aftonbladets ledarredaktion och Lena Mellin ut och försvarar den förre statsministern. Fredrik Virtanen tycker att man ska resa en staty över honom i Täby centrum.
Ja, när det gällde migration och integration var Fredrik Reinfeldt väldigt vidsynt. Och det var riktigt trevligt att höra honom stå fast vid "det öppna hjärtat" i Skavlan häromveckan.
Men man får inte glömma vad Fredrik Reinfeldt och hans regering gjorde med Sverige under åtta år vid makten. Hur de stora skattesänkningarna, främst för höginkomsttagare, urholkade välfärden ihop med minskad a-kassa och "stupstock" i sjukförsäkringen.
Inget av detta ångrar de nuvarande moderaterna och de kommer att gå till val på samma politik igen. Den enda skillnaden är en mer hårdför migrationspolitik.
Så, fint att Reinfeldt står fast vid sina ord om öppna hjärtan,  men det kostar honom inget i dagsläget. Hans parti har bara ändrat sig på denna enda punkt och det till det sämre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar