måndag 19 december 2016

Sorglig utveckling i Judiska församlingen

Läste en obehaglig artikel i söndagens DN. Den handlade om Judiska församlingen i Stockholm och dess alltmer "rättrogna" linje. Den nye ordföranden, Aron Verständig, har en mer ortodox syn på judendomen, men dessvärre är han också sionist, dvs hyllar Israel vad de än gör.
Nu oroas mer liberala judar i församlingen av att många nu alltmer bejakar en mer ortodox religion, där kvinnor och män sitter för sig i synagogan och det råder förbud mot homosexualitet. Det är sorgligt att se att sådant ökar bland judar i Sverige.
Låt var och en bli salig på sin tro brukar det heta och må så vara. Men att vara sionist har inget med religion att göra. Det är en politisk hållning och det är sorgligt att se att en person med extrema Israelåsikter nu fått en plattform som ordförande i Judiska församlingen att framföra dem på.
"- Vi står upp för det land där alla medborgare, oavsett kristna, judar, muslimer eller druser, har likadana förutsättningar att skapa sig en god tillvaro", säger han. Det är Israel han talar om. Han kan inte ha varit där eller så är sionisterna väldigt bra på indoktrinering och faktaresistens.
Vi behöver inte fler extrema åsikter i vårt land. Det ökar motsättningarna, både inom den judiska församlingen, men också ute i samhället mellan olika grupper.
Ännu en sorglig utveckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar