fredag 30 december 2016

Finansministern: Se men inte röra

Vänsterpartiet gör idag ett inlägg på DN Debatt med en korrekt beskrivning av de ökande klyftorna i det svenska samhället. På annan plats intervjuas Magdalena Andersson, vår finansminister och s k sosse. Hon ser också klyftorna och säger sig oroas av dem. Men tänker hon göra något åt dem?
Inte då. Några generella momssänkningar och momshöjningar är vad hon vågar göra åt skatterna. Och några fler miljarder till kommunerna än de tio som vänsterpartiet drivit igenom tänker hon inte gå med på.
Att åter införa arvs- eller förmögenhetsskatt är inte aktuellt. Istället vill man ge ytterligare skattesubventioner till hushållstjänster. Vi alla ska vara med och betala enskilda personers barnflickor, fönsterputsning och städning m m.
Samtidigt skryter hon om de reformer som faktiskt vänsterpartiet fått igenom, som gratis glasögon till barn och fria besök på vårdcentralen för dem över 85.
Men det är ju ändå droppar i havet mot det som faktiskt behövs. Men lagt kort ligger och lär ligga kvar nästa mandatperiod om inte något radikalt görs.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar