fredag 6 oktober 2017

Nya Moderaterna är tillbaka

Moderaterna hoppas på en nystart med Ulf Kristersson som partiledare. Men någon mer gammal skåpmat efter att M presenterat sin skuggbudget är det svårt att finna. Allt låter som gamla dvs Nya Moderaterna. Kristersson låter precis som när han sjukförsäkringsminister. De som jobbar ska belönas med skattesänkningar, de som är sjuka och arbetslösa ska ha minsta möjliga bidrag. Det låter mycket bekant.
Kommer svenska folket att åter köpa detta budskap, när Reinfeldt- och Borgeffekten nu lämnat moderaterna? Vi vet ju resultatet. Försäkringskassan, som redan jagar sjuka, ska göra det ännu mer.
Det är förskräckande att höra politiker i hela borgerligheten stå och prata om att de som redan har det tuffast i vårt högkostnadssamhälle, dessutom ska ha lägre löner. Många, som inte har kollektivavtal, har redan extremt låga löner och det enda som sker är att de behöver bidrag för att klara sig. Men det ska de inte helst inte ha enligt M. Som också, tillsammans med övrig borgerlighet, vill ha marknadshyror.
Tanken är kanske att alla de som får de stora skattesänkningarna ska ha råd att betala för alla bidrag som de minst bemedlade behöver för att överleva. Eller hur har ni tänkt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar