fredag 18 juni 2010

EU straffar vattenrika länder

Ytterligare ett bevis på hur olönsamt det är för Sverige att vara med i EU visar sig. Kan tycka att nu är vi ju ändå med och varför tjata om EU-medlemskapet. Men så dyker en artikel som denna i Riksdag & Departement upp.
Sverige är Europas vattenrikaste land och det ska vi nu straffas för genom att betala högre avgifter, för alla vatten i Europa måste hålla en samma standard enligt EUs vattendirektiv.
Ännu ett exempel på likhetshysterin. Jag kan förstå att i länder med få färskvattentillgångar är det viktigt med fullgod vattenstandard överallt för att säkra dricksvattentillgången, men det gäller ju inte för alla.
Och vi verkar alltid dra det kortaste strået. Det gäller även det som får kallas hage där man håller betesdjur. För att få tillgång till EUs särskilda stöd för hagmark får där finnas bara ett visst antal träd. Sådana hagar som vi har i Sverige räknas inte i EU. Så antingen får svenska bönder hugga ner träden i sina hagar eller vara utan stöd. Och money talks, aldrig miljön.
Och det är alltid mellan- eller t o m Sydeuropa som är måttstocken när EU-regler klubbas igenom. Och till vattendirektivet röstade dessutom Sverige ja.
Europa är en mångskiftande kontinent. Låt inte medborgare i olika länder få betala extra för att allt ska vara likadant överallt. Det gynnar bara extremism och nationalism.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar