lördag 5 juni 2010

Närförorterna unik miljö

En kvinna i Årsta skriver en debattartikel i dagens Aftonblad om den absurda byggpolitiken moderaterna driver i den här staden.
Framför allt vill de komma åt allt som heter utsikt och vatten. Inte nog med att de fortsätter med bostadsrätter trots att staden skriker efter hyresrätter så att de stora kullarna av 80- och 90-talister ska kunna hitta någonstans att bo utan att skuldsätta sig än mer (än studielånen), dessa bostadsrätter ska dessutom byggas på berg och vid vatten som hindrar tidigare bostäder att komma åt det som en gång gjorde att de som bor där valde att bo i Stockholms förorter.
Landskapsarkitekter göre sig icke besvär här. Möjligtvis kan man släppa fram arkitekter i Wingårds anda, vars utgångspunkt verkar vara att slå Stockholms city i otrivsel.
Våra förorter ligger mellan Stockholms gröna kilar. Låt kilarna finnas kvar, de är unika för en storstad. Bättre att bygga ut tät kollektivtrafik runt Mälaren, så att trycket på Stockholm lättar. Vi vill inte se en utveckling á la utvecklingsland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar