tisdag 8 juni 2010

Medicinska experiment á la nazisterna

Man hinner inte mer än skriva att Israel och USA hotar folkrätten så kommer nästa bevis.
Utsmugglade dokument som säger att USA hade medicinsk expertis närvarande i sina tortyrkammare i Irak och på Guantanamo. De vill väl effektivisera sina tortyrmetoder så att inte folk dör innan de hunnit bekänna vad som helst för att få tortyren att upphöra.
Världens två största militärmakter (i förhållande till sina befolkningar) USA och Israel är så rädda för sin omvärld att de begår de grövsta av övergrepp.
I USAs fall är det närmast skrattretande om det inte vore så sorgligt. Amerikanerna är världens räddaste folk. USA skulle falla sönder av sina inre problem om man inte hela tiden kan mobilisera en yttre fiende. Efter världskriget var det kommunismen, men sen blev ju Sovjet Ryssland och fick nog av sig själv. Och Kina är en så viktig handelspartner och långivare så man får bortse från deras s k kommunism.
George Bush hade en mission när han blev president: att hämnas på Irak för att de hade hotat hans pappa. Hur skulle de kunna ge sig på Irak under någorlunda plausibla förhållanden? Då inträffar, som på beställning (ur deras perspektiv)11 september. Plötsligt fick nollan Bush ihop ekvationen och kunde börja peka ut "ondskans axelmakter" och den yttre fienden hade presenterat sig. Och då kunde man dessutom associera Irak med al-Qaida (absurt med tanke på att Irak då var det enda sekulariserade landet i Mellanöstern)och därmed motivera sin invasion. (Men Mellanösterns stora skurk Saudiarabien fick inte röras eller störas, fast det var just i denna överreligiösa miljö al-Qaida föddes).
Och för att bekämpa denna fiende har man nu tagit till rent nazistiska metoder. Det kan bara bära utför. Gör Barack Obama något åt detta?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar