onsdag 18 augusti 2010

Bisarra utspel ersätter samhällsdiskussion

Är redan utled på valrörelsen. Inte minst de bisarra utspel som hopar sig. Dessvärre leder socialdemokraterna ligan av korkade idéer. Könsneutrala toaletter, butler i tunnelbanan... Man tar sig för pannan. Har man inget annat att komma med i vår huvudstad? Vad har det tagit åt Carin Jämtin? För mycket umgänge med den moderate socialdemokraten Baltjan?

Utspel av en annan kaliber kommer från folkpartiet. Där viner batonger och pekpinnar. Niqab blir en jättefråga och Björklund gastar om förbud, trots att niqab bara bärs av någon promille av befolkningen (dessutom kallar man det för slöja, vilket också spiller över på de muslimska kvinnor som bara bär huvudduk).

Nyamko Sabuni vill att invandrare ska ha lägre löner i tron att det ska få in dem på arbetsmarknaden. Och när slutar man vara invandrare i arbetsgivares ögon? Dessa som ofta lägger ansökningar med utländska namn åt sidan direkt. Flera generationer stigmatiseras, pekas ut och blir aldrig integrerade.

Och så denna eviga skattediskussion. Trots allt handlar det bara om några procentsatser hit eller dit. Där är inte minst journalisterna skyldiga, som inte verkar behärska några andra ämnen än skatte- och pengapolitik.

Det är m a o så trist så man får lust att blogga om kronprinsessan, allsången eller något annat trivialt. För det känns inte som om de viktiga frågorna om vilket sorts samhälle vi ska ha, aldrig ställs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar