måndag 23 augusti 2010

Tidningars personfixering avgör valet

Medialiseringen är ett faktum. Det är genom medierna som med­borgarna tar till sig vad de olika politiska alternativen står för. Det sker sällan i direkta möten med politiker.
Det skriver Helle Klein bl a i sin ledare i dagens Aftonblad. Hon måste bli deprimerad när hon ser hur hennes egen tidning ger sig på socialdemokraterna. Lena Mellin skräder inte orden om socialdemokraternas valrörelse. Och i Lena Mellins politiska krönika handlar det inte om moderaternas eller socialdemokraternas politik, utan om Mona och Fredrik. Det är dem det handlar om, enligt henne.
Det är drömläget för alliansen. Hur många gånger ska man behöva läsa om hur impopulär Mona Sahlin är jämfört med Reinfeldt? Och för varje artikel fortsätter spiralen nedåt.
Många ser bara rubriker och då är orden "katastrof", "mardröm", "skräcksiffror" ihopkopplade med Mona Sahlin. Kritisera gärna korkade utspel som butler i tunnelbanan m m, som ändå är politiska förslag (fast inte från Sahlin, som tagit avstånd), men sluta med denna personfixering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar