torsdag 5 augusti 2010

Strunta i SD

SvD har på ledarplats redan lagt upp stragein för vad som ska hända efter valet. Givetvis vinner alliansen och lika självklart kommer man då att alliera sig med miljöpartiet (och de ställer naturligtvis upp eller?) för att undvika att bli beroende av SD som naturligtvis också kommer in i riksdagen.
Men varför helt enkelt inte strunta i SD och ta sig fram med hoppande majoriteter, oavsett vilket block som vinner. Om SD blir tungan på vågen, så låt dem bli det. Man behöver inte förhandla med dem, de får väl rösta utifrån sin politik. De kanske ändå kan neutraliseras, för i deras huvudfråga är ju ändå de andra rätt överens (utom möjligtvis folkpartiet).
Men visst är det en olycklig utveckling. Desto tristare då att höra vänsterväljare som tänker rösta blankt för att det enda vänsterparti som har chans att få något inflytande (särskilt om många röstar på dem) har gått in i en koalition. Tendenserna från sektvänstern sitter kvar. Se sanningen i vitögat: vänsterpartiet kommer aldrig att få majoritet i det här landet, men kanske kan dra politiken lite mer åt vänster om de får chansen att sitta i en regering.
Inte för att alliansen utgör någon god förebild. Där har ju alla blivit småmoderater. Men hellre småsossar än småmoderater när det handlar om samhällsmodell.

2 kommentarer:

  1. Ni vill "ta debatten" men censurerar...
    Gulag nästa för mig om ni hittar mig?

    SvaraRadera
  2. Förstår inte vad du menar eller ens vad du syftar på.

    SvaraRadera