fredag 2 september 2011

Betongsosse ser Österleden som alternativ

Vad håller sossarna på med? I elfte timmen vill de skrota det nuvarande slussenförslaget. Det har jag all respekt för, men varför komma med det nu? Det kan ju inte ha undgått någon hur stark kritik förslaget fått och ändå har man valt att gå vidare med det.
"För mycket trafik leds rakt in i en av Stockholms sköraste miljöer. Dessutom är det en miljardrullning och ekonomiskt oansvarigt att skapa en omodern lösning som möter så mycket motstånd", säger Tomas Rudin (s) i DN.
Och så långt kan man ju hålla med honom, även om hans tystnad fram till nu är helt obegriplig. Men vad är hans alternativ? Jo Österleden!! Tala om omodern lösning.
Betongsossen tittar omedelbart fram. Har han aldrig hört talas om hållbara städer? Då kan man väl inte föreslå ytterligare en motorväg i Stockholms känsligaste områden (tunnel, ja, men vad då miljardrullning) förutom att man säger ja till Förbifarten. Är det inte färre bilar och mer kollektivtrafik som är alternativet?
Stockholm är i händerna på människor med ett 50-60-talsperspektiv på utvecklingen. Man ser bara ökad biltrafik framför sig och var ska man göra av den? Istället för att satsa på lösningar där bil in till city inte behövs för privata transporter. Och med färre bilar som ska in till stan räcker nuvarande trafiklösningar till för dem som ska igenom via t ex Essingeleden. Och stan är ju full av vatten. Varför utnyttjas inte det?
Tyvärr ser dock den hopplösa slussenlösningen ut att gå igenom. Motorväg till Gamla stan och förstörd utsikt väntar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar