lördag 10 september 2011

Storebror M utan vänner

KD krisar. Det är ju inget nytt i och för sig, men den totala förnedring som alliansbrodern utsatts för av storebror moderaterna borde ju få dem att lämna alliansen för att överhuvudtaget kunna se sig i spegeln.
Ingenting har de fått igenom utom vårdnadsbidraget som bara någon ynka procent av befolkningen varit intresserade av. Nu senast föll Maria Larssons förslag om ersättning till vanvårdade personer som växt upp i fosterfamiljer och barnhem. Och då får KD-folket stå där och slingra sig för att deras löften inte infriats.
Så därför hänger Göran Hägglund löst. Partimedlemmarna vill ha någon som kan lyckas bättre. Och då föreslår de - Mats Odell! En person som inte gjorde en enda sak rätt under sin tid som minister. Om det är urvalet i KD-leden förstår man partiets motgångar. Odell verkar dock själv ha vett att inte ställa upp.
Om Göran Hägglund också får gå är alla de som bildade alliansen i någon vattentunna hos Maud Olofsson eller hur det nu var, borta. Fredrik Reinfeldt får stå där utan de lojalitetsband som en personlig överenskommelse innebär. Enade de stod - söndrade de falla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar