torsdag 1 september 2011

Moderaterna stärks av Annie Lööf

Dan Josefsson ger en träffande bild av Annie Lööf i en artikel på ABs kultursida. Han utmålar henne som en person som ligger helt fel i tiden; hon propagerar för platt skatt när svenskarna gärna betalar mer för att behålla välfärden, hon vill sälja ut den offentliga sektorn helt och avskaffa LAS. Hennes idol är den gamla nyliberalen Margaret Thatcher och hon beundrar 50-talsfilosofen Ayn Rand som såg altruism som ondska och att svaga människor varken förtjänar hjälp eller kärlek (det sistnämnda är i alla fall genomfört av alliansen redan).
Fredrik Reinfeldt kommer att framstå som vänsterextremist bredvid denna tjej. Märkligt nog är hon extremt populär hos de centerpartistiska ombuden, men några gamla centerpartister höjer på ögonbrynen, som Rune Lanestrand i en artikel på Newsmill där han menar att bratsen runt Stureplan har tagit över centerpartiet.
Svårt att säga om väljarna kommer att köpa denna svenska teaparty-variant. Risken är väl då att centerrösterna hamnar hos moderaterna, vilka i så fall kanske kan regera vidare utan centern i riksdagen. Och då är inte mycket vunnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar