tisdag 5 juni 2012

Rätt verklighetsbeskrivning vinner val

Nu börjar t o m SvD:s ledarskribenter tycka att begreppet förnyelse låter dammigt. De som allra ivrigast försökt övertyga oss om att de s k Nya moderaterna var något annat än de gamla. Och som tjatat och tjatat om att socialdemokraterna måste förnya sig. Det gjorde de ju på 90-talet och blev moderaterna light, vilket de dessvärre verkar vilja fortsätta vara.
De som kommer att vinna nästa val är de som kommer närmast i att beskriva den verklighet som människor känner igen sig i och också vilja göra något åt det.
Här är det uppenbart att moderaterna helt tappat tolkningsföreträdet. Väldigt få känner igen sig i den bild de försöker ge av Sverige. M:s partisekreterare Kent Persson har ju kommit ut som ännu en historierevisionist i moderaternas led, genom att påstå att moderaterna aldrig pratat om massarbetslöshet. Och det var ju så kort tid som för sex år sedan. Desperationen är uppenbar.

Men det som sipprar ut från S-högkvarteret lovar inte heller gott.
Den som vågar satsa på en offentlig sektor (det är ju det enda sätt stat och kommuner kan skapa jobb på) utan att gå omvägen runt riskkapitalister och löften att kreti och pleti kan starta skolor och vårdcentraler vare sig det finns behov av det eller inte, kanske har något att vinna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar