onsdag 18 september 2013

Hyckleri om SD

Vilket hyckleri av alliansen och inte minst medierna, när det handlar om jobbskatteavdraget och höjd brytpunkt för statlig skatt. Borg håller på att uppfylla Bo Lundgrens våta dröm med skattesänkningar man inte sett maken till tidigare. Det gäller att smida nu, för järnet kanske har kallnat till nästa år.

Nu ojar sig alliansen och medierna över att åtminstone en del i denna skattesänkaryra kan äventyras om SD väljer att rösta med de rödgröna mot höjd brytpunkt för statlig skatt (en ren höginkomsttagarreform). Åh, så kontroversiellt, kan de rödgröna verkligen gå ihop med SD på detta sätt?

Men man kan väl inte sluta föra sin egen politik för att någon annan håller med. Det är väl i så fall lika kontroversiellt att alliansen får igenom jobbskatteavdraget med hjälp av SD. Liksom de fått igenom det mesta av sin politik med stöd av detta parti. Det är ju så en minoritetsregering fungerar.

Men man borde hålla sig för god att prata om att gå ihop för det är ju inte det det handlar om. Vi har ett främlingsfientligt parti i riksdagen och de röstar som de vill. Det gör även regeringen och oppositionen. Men det är olyckligt att det är SD som står för utslagsrösten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar