onsdag 25 september 2013

Ännu en kassako såld

Jaha, så var ännu en svensk kassako borta. Regeringen har sålt sina aktier i Nordea och banken kan nu berika andra än svenska staten.

Det är synd att ideologi går före vett i just de här frågorna (att staten äger vissa vinstgivande företag som ger regelbundna tillskott i statskassan), men är helt skrupelfria så fort det gäller att sälja vapen till skumma regimer i Mellanöstern.

Regeringens ekonomiska politik är helt obegriplig. Om vi både sänker skatterna (för de rikaste dessutom) och säljer vinstdrivande företag, varifrån ska staten få sina intäkter till slut?

Man kommer inte att ha råd att pytsa ut miljoner till företagen i den offentliga sektorn heller (som genererar sin vinst på skattepengar) och då lär de inte längre vara lika intresserade av att verka på denna s k ”marknad”. Och vad blir det då av välfärden?

Men det är väl det som är meningen. När borgarna lämnar återstår ett konkursbo precis som vanligt. Och ju mer man raserat ju svårare blir det att öka välfärd och jämlikhet igen.

1 kommentar:

  1. Vi kommer ihåg Palme som talade om när borgarna ätit allt på bordet och när det var slut hade de fortsatt med att tömma visthusboden. Samma kommer att gälla när denna borgerliga regering tvingas lämna.

    SvaraRadera