tisdag 15 april 2014

Ingen ordning och reda i regeringskansliet

Nu har väl ändå Anders Borg satt sin sista potatis liksom hans kompis Reinfeldt. I dagens KU-förhör säger Borg att han fick reda på Nuonaffären genom media, vilket också Reinfeldt påstår.
Det är ju faktiskt ännu mer illa än om de vetat om den. Här talar de ständigt om ordning och reda i finanserna, men en miljardaffär (Sveriges största)kan passera utan finansdepartementets vetskap. Regeringstrovärdighet noll.
Regeringskansliet är en myndighet, dvs alla departementen räknas som en myndighet och regeringen fattar beslut kollektivt. Att en sådan här jätteaffär passerar obemärkt är ju närmast en skandal.
Men är det verkligen så? Varför säger en tjänsteman, att Reinfeldt var informerad? Och varför vägrar Maud Olofsson vittna i KU (vilket bara det är en skandal)? Men gör hon det kommer hon antingen att sätta sina f d ministerkamrater på pottkanten genom att beslå dem med lögn, alternativt visa sin egen totala tafflighet som näringsminister.
Båda alternativen är som pest och kolera. Så hon flyr fältet. Vilket i sig ger svaret.

3 kommentarer:

  1. Nuon affären var inget annat än hemligt EU-bidrag. Undra vad vi fick för det, fick vi behålla snuset, eller slipper vi subventionera elen i europa med våra elpriser? Det får vi nog aldrig veta eftersom denna regering ljugit för att få regeringsmakten och har ljugit sedan dess.

    SvaraRadera
  2. Faktum är att både Borg och Reinfeldt nu måste betraktas som lögnare. Det är fullkomligt självklart att de visste vad som var på gång, och dessutom godkände det.

    SvaraRadera
  3. Och, som sagt, visste de verkligen inte om det så är det faktiskt ännu värre. Varje gång Borg kommer dragande med att han har ordning på finanserna är det bara att säga Nuon.

    SvaraRadera