måndag 28 april 2014

Public service ser valet som en tävling

Har just sett debatten mellan Reinfeldt och Löfven i Aktuellt. Ja, det blir nästan pinsamt när de anklagar varandra för samma sak. Allra pinsammast är Reinfeldt vars enda argument är att påpeka att Gustav Fridolin inte håller med Löfven. (MP är numera reducerat till Fridolin). Löfven gav i alla fall ett positivt besked: inga vinster i skolan. Ett första steg i rätt riktning.
Nåja, debatten gick ju ändå an. Allra sämst i detta inslag var istället Aktuellts eftersnack med rubriken Vem vann debatten? För public service är valet nu reducerat till en tävling där vinnare och förlorare ska utkoras. Innehållet i politiken är ointressant. Och så ska ledarskribenter från vardera lägret svara på vem som vann. Tala om nyansfritt!
Public services´ roll måste väl vara att komma med fakta i de olika frågorna. Ställa sig över käbblet. Hur ser arbetslöshetsstatistiken ut, med källhänvisning osv. Nu blir valet reducerat till Robinson m fl liknande program. Vem vann denna deltävling? Förloraren får inte möta samma person igen...
Fast till slut får vi alla rösta i alla fall. Frågan är om vi då förstår på vad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar