torsdag 3 april 2014

Omvändelse under galgen

Aftonbladet har en tid nu granskat vinsterna i välfärden och hur företag inom skola, vård och omsorg hanterar de skattepengar de får av oss medborgare. Och hur de hanterar de medborgare de är satta att tjäna. (Det är nämligen medborgarna som ska få del av välfärdstjänsterna, inte företag som ska tjäna pengar i första hand).
Granskningen förskräcker. Idag var det skolkoncernen Academedia som stod med byxorna nere och pengarna snurrande i en lånekarusell där koncernen sätter sig själv i skuld för att kunna dra av skatten.
Anders Borg är upprörd som vanligt. Oj, nu måste vi kanske göra något åt det här för det har ju blivit vanligare att undandra sig skatt de senaste tio åren, som han säger. I så fall kan man ju undra varför han inte gjort något hittills. Men alltför många moderater skor sig på dessa bolag (t ex den moderata riksdagsledamoten Maria Abrahamsson som sitter i Academedias styrelse).
Men nu närmar sig valet och det är dags att verka handlingskraftig. Tyvärr saknar Borg trovärdighet i den grenen. Han har ju alltid trott att marknaden sköter sig själv till fromma för medborgarna. Facit talar dock sitt tydliga språk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar