fredag 18 april 2014

Nytt sätt att privatisera bostäder

Häromdagen skrev DN om att andelsägarlägenheter nu förekommer i Botkyrka. M a o ytterligare ett sätt att privatisera boendet när folk inte vill köpa hela fastigheter. Trots att stockholmsområdet fullkomligt skriker efter billiga hyresrätter fortsätter fastighetsägarna, dvs de kommunala bostadsbolagen, att avyttra allmän egendom till dem som för tillfället råkar bo i deras bostäder.
Jag kan inte se annat än att detta är förskingring. Är inte Botkyrka S-styrt? Kommer det att bli en förändring av denna kapitalförstöring med en ny majoritet? Man börjar tvivla.
Snart kommer de rumänska tiggarna att få konkurrens av hemlösa ungdomar, som varken har jobb eller bostad. Vart ska alla ta vägen till slut?

1 kommentar:

 1. Ja, det är verkligen bedrövligt, även i vår Kommun Järfälla som också tyvärr mot vad vi brukar ha, har ett Borgerligt styre. Järfällas Ekonomi har körts, från att vara på plus sidan, till botten som är vida känt här, av den Borgerliga Kommun ledningen...
  Och så försöker man nu skryta med de Bostäder Kommunen säger sig ha "satsat" på och bygger, men i själva verket är de Lägenheter som byggs dyra Bostadsrätter.
  Det finns dock ett få antal Hyresrätter som byggs på gamla F8 området också, men med en Hyra på t.e.x en etta på 28 kvadrat på ca 6000 kr, och en Trea som kostar över 10 000 per månad, har de unga som har jobb svårt att klara.
  Och som sagt, de gamla Hyresrätterna har med varierande framgång Ombildats till Bostadsrätter, med rabatterade priser. Men det finns iallafall en del som vägrar att köpa...

  T Lindholm


  SvaraRadera