lördag 20 december 2014

Rädda Karolinska - lägg ner vårdcentraler

Karolinska sjukhuset går back med 500 miljoner. Svaret på detta är nya sparkrav från politikerna (Stockholms läns borgerliga landsting). Där har Filippa Reinfeldt (m) huserat i alltför många år. Otroligt nog valde väljarna i länet ändå att fortsätta med denna politik, där nya vårdcentraler i priviligerade områden prioriterats på bekostnad av akut sjukvård och vår för allvarligt sjuka. Men många kommuner i länet har ju egen moderat majoritet.
Hur vore det att stänga några av de vårdcentraler som dykt upp under parollen "det fria vårdvalet" för att istället satsa pengarna i de sjukhus där de behövs mest? Det är i princip omöjligt att spara mer på KS. Chefen för vuxenakuten säger upp sig för att han inte kan ta ansvar för en besparing på 40 miljoner.
Det gäller att inte bli sjuk de närmaste fyra åren. Eller så får stockholmarna belasta andra landsting (notan skickas visserligen till Stockholm, men platserna upptas ju ändå). Det fria vårdvalet är redan en chimär i förlossningsvården. Man får ta det som råkar finnas. Snart gäller det all form av sjukhusvård, men är du förkyld finns nya privata centraler att gå till - för dina skattepengar.
Och Filippa har nu fått jobb på Aleris. Ja, de måste väl tacka henne på något sätt. I andra länder brukar det kallas korruption.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar