måndag 15 december 2014

En nazist som talman

Nu sticker trynena fram ur kostymerna. Vår andre vice talman uttalar sig som en nazist. "Det finns fem "nationer" i Sverige" säger han. "De lever i Sverige men är inte svenskar annat än till medborgarskapet".
Det var så det började i Tyskland på 20-30-talet. Vissa tillhörde inte den "ariska rasen", dvs var judar, ryssar, afrikaner, sydlänningar, för att inte tala om homosexuella och romer. Sen kom Hitler till makten och då blev det än viktigare att hålla reda på vem som var vem, så de som skilde ut sig måste bära något slags kännetecken. Idag föreslår SD att "ursprungsnationalitet" ska registreras.
Tongångarna från Nazityskland blir m a o allt tydligare. Det börjar bli dags att stämma i bäcken innan det är försent.
Man kan börja med att se till att Björn Söder inte får hålla talmansklubban mer fram till valet. Och eftersom praxis inte är så viktigt för SD, så behöver de ju inte heller få någon talmanspost, vilken storlek partiet än får.

3 kommentarer:

 1. " Idag föreslår SD att "ursprungsnationalitet" ska registreras. "

  Ursprungsnationalitet eller det Land som man är född i, registreras redan genom Person Numret.
  Är man född utomlands och flyttat till Sverige, och det spelar ingen roll heller om man blivit Svensk medborgare senare, så börjar Person Numrets fyra sista siffrorna _alltid_ med en Nia...

  T Lindholm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det stämmer inte eller rättare sagt, det med 9:an gäller inte bara för utlandsfödda. Jag föddes i Boden med föräldrar som var svenska medborgare och har en 9:a först i mina sista siffror. Min dotter föddes i Trollhättan och har också en 9:a först, där var visserligen hennes mamma utlandsfödd och inte svensk medborgare än (men har en 3:a som första siffra).
   Jag tror att många norrbottningar har 9:a. Men vi känner ju oss lite utanför också :-)

   Radera
 2. Ja, visserligen, men det framgår inte varifrån man kommer, bara att man är utlandsfödd. Och de med utlandsfödda föräldrar som föds i Sverige får ju ett svenskt personnummer.
  Dem vill väl SD också ha koll på. De kan ju ha fått i sig någon "främmande kultur"

  SvaraRadera