torsdag 4 december 2014

SD:s väljare är faktiskt rasister

En intressant studie om attityder hos väljare presenterades på DN Debatt idag. Forskarna konstaterar något som många svenskar inte riktigt velat tro, nämligen att personer som röstar på SD verkligen är främlingsfientliga. De ställde bl a frågan om personen kunde tänka sig en muslim som granne, vårdgivare eller familjemedlem. SDs väljare skilde ut sig väldigt markant och svarade nej i väldigt mycket högre grad än övriga partiers väljare.
Forskarna skrev att det alltså inte var enbart missnöjesröstning som styrt dem som röstat på SD, utan migrationspolitiken har varit det viktigaste incitamentet.
Igår i riksdagen avslöjade sig SD ju också som ett totalt enfrågeparti. Det är endast invandringspolitiken som betyder något för dem och de bryr sig inte om några andra frågor egentligen, för de är ju beredda att fälla alla budgetar som inte går dem till mötes i den här frågan.
Sedan vi fick ett främlingsfientligt parti har det också blivit mer och mer accepterat att rösta på dem, att de får mycket mediauppmärksamhet (enligt medias dramaturgiska koncept att det som avviker är mest intressant)och till slut står vi där med en fullt ut accepterad främlingsfientlighet.
Dessvärre kommer de att gynnas än mer av extravalet.

7 kommentarer:

 1. Det är också ett fascistiskt parti. Då de söker likt Pol Pot att bygga utopin och det perfekta samhället genom att skapa den perfekta medborgaren. De vänder på demokratin och istället för att regeringen skall tjäna folket och deras intressen, så skall folket formas av regeringen och deras intressen. Det är fascism.

  SvaraRadera
 2. Det är ta mig fan vidrigt! Har du sett hur fascisterna och liberalerna går ut i koordinerad tropp för att omdefiniera fascism. Deras definition gör inte mussolini till fascist förrän 1922, då liberalerna deltog i att ge Mussolini premiärministerposten och den utesluter SD för SD:s historieskrivning om sig själva. Liberalerna gör alltså detta medvetet för att försöka upprepa misstag från förr då man installerat både Hitler och Mussolini i makten. Liberalerna gör aktivt gemensam sak med fascisterna!

  I media, i mängder med forum, i co-optade föreningar så har liberaler och fascister sökt omdefiniera fascism och SD. Detta är ännu en allians mellan fascisterna och liberalerna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror dessvärre inte det hjälper att kalla SD för fascister. De som tycker som de kommer att stödja dem oavsett epitet.
   Ordet fascist har klistrats på allt möjligt så länge att ordet förlorat sin betydelse och bara blir ett skällsord. Det viktiga är att titta på vad SD står för, oavsett vad det kallas.
   Ord vattnas ur. Ordet feminism t ex, känns som en sådan etikett, som kan innehålla lite vad som helst. Jag är allmänt trött på etiketter.

   Radera
  2. Fascism är inte vilket ord som helst. Det är ett mycket viktigt ord. Fascism kallar upp en folkfront som skapades under andra världskriget. En folkfront accepterad av bägge sidor, en folkfront som GW Bush själv åberopade när han utökade den till islamistisk nationalism (kriget emot terrorn) med orden: Antingen är du med oss eller så är du emot oss.
   När man säger ordet fascist, då är det någon som ingen politiker från yttersta högern till yttersta vänstern får ha samröre med. Att fascisterna än en gång reser sig i Europa, det är bristande disciplin i kapitalismens led, kapitalister har brutit folkfronten och inte sanktionerats tillbörligt av sina klassbröder.

   Men fascism är mer än ett ord, mycket mer.

   Radera
 3. Verkar som om moderpartiet kallar hem de sina och förbereder avveckling av SD. I dagarna har de höjt sin rasistiska profil och pläderat för tortyr osv. Antar att de nu skall ut ur riksdagen då de motverkade sitt syft i senaste valet, där de snodde röster nästan uteslutande från Moderaterna, moderpartiet.

  SvaraRadera
 4. Förstår inte vad du är ute efter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du måste studera deras läromästares politiska strategi. De långa knivarnas natt, man lägger upp för det. Genom att sparka några i ledningen som rasister, visar man att man minsann är ett parti som står för sin antirasism, sen lanserar man "Nya SD".

   Det är ju trots allt gamla moderater i ledningen, med mestadels moderatväljare så skadar man ju sitt gamla hem.

   Radera