måndag 1 februari 2016

När ska moderaterna genomskådas?

Idag skriver Jonas Bergström på Aftonbladet Kultur om de moderata manifestet "Land för hoppfulla - manifest för ett nytt sekel" från 1997. I det skriver Anna Kinberg Batra och Ulf Kristersson (f d sjukförsäkringsminister i alliansregeringen) om hur de ser på välfärden i det nya seklet. Ja, dvs någon officiell välfärd vill de inte se överhuvudtaget. Tanken är att alla själva ska betala för sjukvård, utbildning, äldreomsorg m m. Med försäkringar då förstås.
Inget att förvånas över, det är samma tongångar som i Reinfeldts "Det sovande folket". Och det var det här som alliansen försökte att delvis genomföra, fast de kallade det något annat. Dock fick de tack och lov inte fullt gehör för det då, men skam den som ger sig.
Nu försöker Kinberg Batra åter att ta upp den här diskussionen, nu utifrån den stora asylinvandringen. Det är bara svenska medborgare som ska få del av svensk välfärd enligt henne. Som ett första steg.
Varför är det så få som genomskådar moderaterna? De vill inte ha den svenska modellen och den svenska välfärden. Var och en sin egen lyckas smed. Och jag tror inte att alla de som nu säger att de skulle rösta på moderaterna i nästa val, verkligen håller med om detta.
Nu när moderaterna i stort sett låter som sverigedemokrater, har ju också en del som tidigare sagt sig vilja rösta på SD, nu återgått till moderpartiet M.
Om moderaterna får råda är vi snart ett land i hopplöshet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar