söndag 7 augusti 2016

Det är något ruttet i landet Danmark

Vad har hänt med danskarna? Var är det berömda gemytet? Inte visar det sig när det kommer till migrationspolitiken i alla fall.
I Danmark tar man ifrån flyende människor deras pengar och värdesaker - stjäl dem för att tala klarspråk. (Sen kan man ondgöra sig över att de lever på bidrag).
Nu kommer nästa steg i utförsbacken. En majoritet politiker (däribland de danska socialdemokraterna) vill ha utegångsförbud på kvällarna för nyanlända ungdomar. Man vill alltså införa kollektiv bestraffning för att några rötägg uppfört sig illa.
Det här agerandet ger väldigt obehagliga associationer. Och det i ett land som vet hur det är att vara ockuperat. Eller är det så att man glömt? Den generation som upplevt kriget är gammal nu. De yngre danskarna har inte längre någon erfarenhet av hur det är att inte bestämma i eget land och kanske vara tvungna att fly pga härkomst, sexuell läggning eller politiska åsikter som inte passade ockupationsmakten,.
Idag förnedrar man dem som flyr genom att ta deras värdesaker och utestänga de unga från att komma ut och kanske träffa jämnåriga danskar på kvällarna.
Det är något ruttet i dagens Danmark.

1 kommentar:

  1. Glömt? Det är väl det man inte gjort, det bjöds inte mycket till motstånd förra gången. Vad som glöms bort i historieberättandet från andra världskriget är att nästan var helst nazisterna drog fram, stödde de sig på lokala nazister. Ser vi till utbredningen av främlingsfientligheten i Europa, så är det gamla traditioner den bygger på. Det är barn och barnbarn till alla dessa quislingar som går i bräschen för en ny kulturnationalism i alla europas länder. I Östeuropa, i Norge, i Danmark och i Sverige.

    Detta bygger inte på glömska, detta bygger på tradition!

    SvaraRadera