söndag 8 april 2018

Varför avgår inte Frostensson?

Något är väldigt märkligt med krisen i Svenska Akademin. Varför avgår inte Katarina Frostensson självmant?
Uppenbarligen har hon ju brutit mot stadgarna genom att avslöja kommande nobelpristagare för sin man, kulturprofilen, som sedan vidarebefordrat detta till diverse kvinnor i sin närhet. Hur kan man låta sig bli föremål för en uteslutningsprocess om man vet med sig detta?
Eller så har hon inte avslöjat något för sin man. Då måste någon annan i sällskapet vara den skyldiga. Profilen var/är ju mycket god vän med flera av ledamöterna. Då sitter Frostensson kvar för att visa att hon minsann inte gjort sig skyldig till något stadgebrott. Att avgå skulle då bara bevisa att hon är skyldig.
Å andra sidan är det väl tillräckligt komprometterande att ha varit/vara delägare i den omstridda klubb som sköttes av kulturprofilen. Den fick ju pengar av Akademin. Det ser ju inte så bra ut.
Men Akademin är ju ingen statlig institution, så där tar man väl inte så hårt på jäv.
Men kanske borde hon ändå avgå för att rädda Akademin. Eller så är den redan ohjälpligt skadad.
Tretton vid bordet lär ju betyda otur.

2 kommentarer:

  1. Instämmer till fullo. Har jag frågat mig i flera dagar. En person med normal självinsikt och förnuft hade tagit detta beslutet redan. Om hon inte själv besitter detta förnuft så borde en majoritet av SA kunna åstadkomma en uteslutning

    SvaraRadera
  2. Tyvärr var ju majoriteten för att hon skulle stanna kvar.

    SvaraRadera