torsdag 31 maj 2018

Vallöften i elfte timmen

"Om Stefan Löfven skulle vinna höstens val tänker han sätta stopp för SMS-anställningar och andra omotiverade tillfälliga anställningar. Han vill dessutom ändra lagstiftningen om hyvling, alltså att arbetsgivare från en dag till en annan kan minska personalens arbetstid och lön.
Statsministern tänker reglera arbetskraftsinvandringen hårdare, ställa större krav på arbetsgivare som tar emot bidrag från Arbetsförmedlingen och sätta åt företag som fuskar med löner, skatter och arbetsmiljö. Villkoren i offentlig upphandling ska bli mer rättvisa, lönedumpning förhindras och skyddet mot trakasserier av personalen i till exempel affärer eller på restauranger bli bättre. Deltidsarbetandes villkor ska förbättras, arbetsmiljö bli bättre och nya möjligheter till vuxenutbildning öppnas."
Detta skriver Aftonbladet på ledarplats att Stefan Löfven och socialdemokraterna vill göra om de vinner valet. 
Men de har ju haft makten i fyra år. Varför är det inte gjort? För att oppositionen inte vill något av detta och det inte skulle gå att få igenom det, skulle Löfven svara.
Men finns det då någon trovärdighet kvar efter en mandatperiod där inte mycket hänt. Små steg har tagits, varav de flesta är initierade av vänsterpartiet. Men det känns trögt när sossarna i elfte timmen talar om sånt som man hoppades skulle genomföras denna mandatperiod, men som inte ens lades fram som förslag. Och om han tror att dessa förslag skulle förverkligas i ett samarbete med L eller C, som Löfven önskar är han mer än blåögd.
Det är bara att se den bittra sanningen. Vi har just nu sex borgerliga partier, MP som saknar riktning och ett vänsterparti. 
Om ovanstående vallöften ska kunna uppfyllas är det vänstern som måste stärkas.

2 kommentarer:

 1. Med tanke på den Facit som finns efter den senaste katastrofen med Alliansregeringen, borde det inte finnas några tveksamheter för väljarkåren vid Valurnorna, såvida de inte har drabbats av kollektiv Alzheimer.
  Och vad avser SD..Det är ju helt obegripligt, att som löntagare gå och rösta på ett högerparti som Sverigedemokraterna, som så totalt är mot löntagarnas egna intressen, eller har man akuta problem med läsförståelsen, eller vad .!?. �� �� Men det klart, Reinfeldts ”mera pengar i plånboken” räckte också för Svenska folket, och dessutom två gånger ,så undrens tid är inte över.. ��
  Har man redan _glömt_ SD:s ”lappkast” i valet 2014.??. ��
  Nyligen,,,, att SD röstade emot förslaget om avdragsrätt för fackföreningsavgift.
  Att SD röstar även emot krav på kollektivavtal vid offentlig upphandling och emot stoppet på privata miljardvinster i välfärden m.m, borde sätta stopp från de flesta "tänkande" löntagarna, att lägga sin röst på ett parti som Sverigedemokraterna.. Tarmo Lindholm

  SvaraRadera
 2. Tyvärr hjälper inte denna analys, 21 procent säger sig vilja rösta SD enligt SVTs väljarundersökning. Man tar sig för pannan tyvärr.

  SvaraRadera