måndag 21 februari 2011

Carlgren sitter säkert

Moderaterna tyckte säkert att Andreas Carlgren var ett klipp som miljöminister. Han hade ett relativt gott rykte i miljökretsar så han hade lite trovärdighet att spela med när han skulle tala regeringens baklängesspråk.
Han är i alla fall den modigaste av dem alla. Tänk att stå och säga att allmän jakt på varg kommer att ge fler vargar. (Det har för övrigt jägarna tagit ad notam och räknar inte med några repressalier när de nu, enligt föreningen Nordulv som bloggen jinge.se skriver om, kan tänka sig att jaga illegalt om de inte får större tilldelning av lo att jaga).
Han försvarar den största motorvägssatsningen i Stockholm sen Essingeleden.
Och nu avslöjar SvD via Wikileaks, att Carlgren tillsammans med Maud Olofsson, spelade under täcket med USA i samband med klimatmötet i Köpenhamn.
Nu har dock Carlgren förverkat all eventuell trovärdighet. Men frågan är om det går att hitta någon annan som är beredd att spela samma roll av troskyldig dumhet. Och ingen har ju längre några förväntningar på någon som helst miljöpolitik värd namnet från alliansen, så Carlgren sitter nog säkert. Det gör tyvärr inte miljön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar