söndag 20 februari 2011

Alliansens teorier rasar samman

Det är illa att socialdemokraternas kriskommission har så dålig omvärldskoll att de inte nämner vad internet betyder för framtiden.
Men också alliansen börjar se sitt bygge rasa samman. De provar alla förslag i Reinfeldts "Det sovande folket", med allt dystrare resultat. Alla resultat kanske inte gör moderaterna dystra, men det övriga Sverige börjar dra öronen åt sig.
Den övriga alliansen får allt svårare att stå upp för en sjukförsäkring som både slår ut och förnedrar människor. Jobbskatteavdraget har inte gett några jobb. Arbetskraftsinvandring i låginkomstyrken tar arbetstillfällen från redan bosatta här, till lägre lön eftersom man kan skylla på bristfällig utbildning. Friskolor skapar segregation och sätter vinst före kvalitet. Vårdvalet snedvrider utbudet av sjukvård. Borg använder inte tillväxten till investeringar utan sitter still i båten eftersom statsfinanserna inte får rubbas och får kritik t o m från högerpressen. Att alla ska äga, dvs köpa, sin bostad har ökat bostadsbristen i storstäderna och skapat segregation. Utförsäljning av lönsamma statliga bolag ger en tillfällig förstärkning av statskassan, som ska användas till att betala av på en redan låg statsskuld, men varifrån ska statens inkomster komma sedan? Skattesänkningar för de rika bidrar till tvåtredjedelssamhället och problem för stat och kommuner att finansiera välfärden. Den ska vara privat, vilket snedvrider och fördyrar utbudet. Och när t o m SvDs f d chefredaktör Mats Svegfors talar om "blind kapitalism" när kulturministern vill att all underhållning och sport ska skötas av kommersiella TV-kanaler och inte finnas i public service, börjar man förstå att det knakar i alliansens (läs moderaternas) teoribygge.
Det är öppet mål för socialdemokraterna. Men de verkar inte ens ha en boll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar