måndag 14 februari 2011

Nu talar Reinfeldt klarspråk

Fredrik Reinfeldt dömer ut hyresrätten som boendeform i innerstan i en artikel i DN. Han menar att de som har hyresrätter ändå säljer dem svart, så det är bättre att de inte finns. Ja, som man känner sig själv känner man andra.
Det är politisk tveksamt att statsministern går in i bostadsdebatten i Stockholm, det är inte hans fögderi. Men han är väl sur över att protesterna mot ombildningarna av hyresrätter har gett resultat och att de moderata kollegerna i Stadshuset nu aviserat att ombildningar i innerstaden ska upphöra. Det ligger inte i linje med statsministerns vision av att allt ska vara privat och till salu. Här gäller det att peka med hela handen så att partikollegorna rättar in sig ledet.
Hans vision är förstås att företag ska kunna köpa upp många lägenheter för önskvärd arbetskraft. Övriga får komma in från ytterområdena och serva de rika innerstadsborna i Fas 3-jobb, där det är arbetsgivaren, snarare än den som jobbar som får betalt.
Men äntligen talar Reinfeldt klarspråk! Kanske missade Schlingman ett sammanträde, nu när han har en ny roll i regeringskansliet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar