måndag 21 mars 2011

Så undergrävs demokratin

Det är klart att världens ledare tvekar inför att ge sig på Khadaffi och utnämna honom till ärkeskurk. Det betyder ju att de själva gjort bort sig, valt dåligt sällskap och att deras högstämda prat om demokrati och mänskliga rättigheter visar sig vara bara hyckleri. De förlorar ansiktet m a o.
Och det finns ju fler ärkeskurkar i området, i arabemiraten och inte minst i Saudiarabien, detta medeltida samhälle med omänskliga regler för samhällelig samlevnad. Men höjs en enda röst mot detta? Nej, inte så länge oljan flödar. Tvärtom vrider nu västerländska ledare sina händer i rädsla för att det folkliga upproret ska sprida sig så att det hotar de gemytliga relationerna med arabvärldens oljemagnater.
Får man välja mellan stabilitet och demokrati kommer stabilitet först så inga invanda cirklar rubbas. Skulle de ändå göra det, och man måste göra en helomvändning under galgen, går spinndoktorerna igång för att bortförklara de senaste 50 årens stöttande av omänskliga och korrupta regimer. Samtidigt som de undergräver demokratin också i västerlandet. Om politik är lika med hyckleri varför br sig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar