tisdag 22 november 2011

"Dagens Juholt" skonar Reinfeldt

Självmordsinstinkt hos socialdemokraterna talar ABs ledare om idag. De skriver om att S lämnar öppet mål för straffsparken när de nu vill förhandla med moderaterna om att offentliggöra partibidrag.
Allra värst verkar denna instinkt vara hos partiledaren själv. Juholt blir intervjuad i Rapport och det enda frågorna rör sig om är om det finns en skriftlig överenskommelse med V och MP om att inte stå bredvid SD i partiledardebatter. Det hävdar Juholt med en dåres envishet att det finns, medan V och MP förnekar det. Tala om icke-fråga! Hur kan karlen trassla in sig i sådant här hela tiden?
Om det nu finns en sådan skriftlig överenskommelse får han väl plocka fram den, så är saken ur världen. Men förmodligen finns det ingen och då har han ljugit. Förödande!
Detta måste få ett slut. Varje dag kan man läsa en "dagens Juholt" i tidningarna och det är inte ens alltid det är samma sak som tas fram, det finns mycket att välja på.
Juholt pratar inte politik, men det gör inte regeringen heller. Reinfeldt hukar bakom Maria Larsson (som han alltid hukar bakom ministrar som är i blåsväder, att han skulle gå ut och försvara dem verkar otänkbart) och där får han lugnt stå medan hela hans korthus till samhällsbygge visar sina alltmer obehagliga sidor. Och varje gång Juholt uttalar sig kan han dra en lättnadens suck, ingen tittar åt hans håll.
Det lär vi få ångra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar