fredag 11 november 2011

Nu slopar vi Carema!

Nu slopar vi bonusprogrammet, säger Carema och tror att vi ska låta oss nöja med det. Cynismen är total och för var dag uppdagas en ny skandal.
Att spara på blöjor och låta de gamla sitta i kiss och avföring är Caremas bild av god vård. Att få skattemedel att föra till skatteparadis är Caremas bild av god företagsamhet. De skrattar hela vägen till banken på allas vår (och särskilt de gamla som hamnat på deras s k vårdhem) bekostnad. Och lite cyniskt verkar de agera på sina vårdcentraler.
Och de är tyvärr inte ensamma. Flera företag av den här typen har trängt sig in i välfärdssektorn och plundrar nu ut de få skattekronor kommuner och landsting har efter alliansens rejäla skattesänkningar, och för ut pengar ur landet utan skatt. Visst finns det dåliga kommunala äldreboenden, men där finns offentlighetsprincip och lex Sara-anmälningar och de har inte vinst som mål. Kommunen kan ställas till direkt ansvar.
Också här borde ju kommunerna som anlitar detta skumraskföretag och dess likar ställas till svars. Det finns bara en uppmaning från oss medborgare till kommunansvariga: Säg upp avtalen med Carema och andra riskkapitalbolag. Vi har fått nog!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar