onsdag 16 november 2011

Öppet mål för oppositionen

Det är ju otroligt att socialdemokraterna kan lägga så mycket krut på att klaga på varann, hugga varann i ryggen och gnälla, när regeringen står där med en totalt misslyckad politik, där Reinfeldt nu kan betrakta sitt drömsamhälle, byggt på marknadens premisser. Och hur blev det?
- Ja, vård, skola och omsorg drivs numera av riskkapitalbolag, särskilt i storstadsregioner (där det lönar sig) med skandaler, skattesmitning och allt sämre skolresultat som följd.
- Monopol som lösts upp, där vi skattebetalare (ja, det är ju vi som står för alla kalasen)lovats billigare el, mediciner och tågtrafik, men där notorna stiger för var dag och kaoset ökar med nedstängda kraftverk och inställda tåg.
- Arbetslösheten har inte sjunkit, tvärtom. Medan regeringen lagt krut på att försämra sjukförsäkring och a-kassa, och förnedra sjuka som ska söka jobb och leva på socialbidrag (sedan de först fått sälja sina tillgångar innan de än en gång blir sjukskrivna) medan ungdomarna aldrig får chansen på en sparsmakad arbetsmarknad, där de i bästa fall får en projektanställningar, så de inte kan planera längre än några månader i taget.
- Istället har vi en migrationsminister som tycker det är korrekt att utvisa människor till länder där de inte har några anhöriga, samtidigt som det är fritt fram att komma hit och jobba som städare eller diskare på restauranger, för extremt låga löner och utan fackliga rättigheter.
- Finansministern tycker att den viktigaste stimulansen i en lågkonjunktur är att sänka krogmomsen, istället för att investera de pengar vi faktiskt har i infrastruktur, utbildning och i reella värden.
- Man säljer ut allmännyttan så det knappt finns bostäder till andra än dem som har pengar eller möjlighet att ta stora lån, så tillväxten i storstadsregionerna kommer att sjunka
- Svenskt näringsliv lyfts fram som den viktigaste aktören i biståndet
- Och skattesänkningar är det mest primära av allt och huvudidén bakom det samhälle vi ser växa fram.
M a o: Målet är vidöppet för oppositionen. Kan det vara så svårt att visa på ett alternativ till ovanstående?
Eller är det media som aldrig refererar vad oppositionen säger? Som hellre lyfter fram interna bråk. Något fel är det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar