måndag 28 november 2011

Kommunen gör olagliga bostadsaffärer?

Först blir man glad över att läsa att stadsfullmäktige inte beslutade om Slussen idag (även om beslutet bara skjutits till 12 december). Vid det här laget är det nog mest prestige som gör att man fortfarande vill driva igenom det usla Slussenförslag som Alliansen valt.
Men redan i nästa artikel blev man arg igen.
SvD meddelar:
Efter en flera timmar lång debatt bestämde Stockholms kommunfullmäktige med röstsiffrorna 52 för och 49 emot att sälja över 1 000 allmännyttiga lägenheter i Bredäng och Kärrtorp till byggföretaget Primula. Samtidigt köper Stockholm 122 bostadsrätter i Hammarby sjöstad av köparen. Staden säljer sina hus under taxeringsvärdet och köper av Primula i nivå med marknadsvärdet.
Man vill slita sitt hår över hur staden använder skattemedlen. Ett halvskumt företag gör ett superklipp och får över 1000 lägenheter att i värsta fall missköta (det går inte att skriva in i avtalet att en renovering ska genomföras enligt stadens försäljare). Kommunen får köpa 122 bostadsrätter till marknadsvärde. Gör de om dem till hyresrätter? För vad ska staden med bostadsrätter till annars? Ska vi stockholmare stå för fler urusla bostadsaffärer när byggföretagen inte kan sälja sina övervärderade bostadsrätter? Medan hyresgäster som ofta valt allmännyttan, plötsligt står med en byggherre de aldrig velat ha. Sedan talas det om demokrati... Det låter som om hela affären är olaglig. Trolöshet mot huvudman (dvs vi skattebetalare) kan man i alla fall tala om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar