måndag 19 december 2011

Berättelser för ett sovande folk

Vad tänker Reinfeldt göra? frågar AB i en ledarkrönika idag. Reinfeldt har hållit jultal på Skansen och där tagit upp våldet i samhället. "Berättelserna från de misshandlade män och kvinnor han mött är skräckinjagande. Den stumma statistiken från BRÅ är hisnande.
Men var är Fredrik Reinfeldts politiska svar, vilka politiska konsekvenser drar han?"
frågar sig AB.
Svaret blir dessvärre "inga". Reinfeldt kallade sig "vänster" i Ekots lördagsintervju häromdagen. Nästa steg blir väl att han kallar sig socialdemokrat. Men det är en sak att kalla sig saker, en annan att handla. Och att kalla saker för något annat än det är har blivit moderaternas specialitet. Vid maktskiftet 2006 skyndade sig Reinfeldt att genomföra de djupgående reformer han skisserat i sin bok "Det sovande folket", genom att avreglera den offentliga sektorn alltmer och gröpa ur socialförsäkringarna (det kallar han bidrag). Nu lutar moderaterna sig tillbaka och njuter sitt otium, samtidigt som de envist hävdar att de alltid stått för allt gott i samhället. Det är det enda de gör numera. Ibland får de andra allianspartierna ett litet köttben genom att få genomföra någon omhuldad reform som avdrag för välgörenhet (kd) och studentexamen (fp).
Reinfeldt sitter nöjd och presenterar "viktiga berättelser" för sitt sovande folk. Rekommenderar Göran Greiders artikel i dagens AB för dem som fortfarande är vakna.

1 kommentar:

  1. Det är så intressant att denna typ av kritik inte når en större publik. Trots allt har vi böcker i ämnena, Jämlikhetsanden (som förklarar sambandet mellan ökande klyftor och försämrat välstånd), Decent Capitalism (som lägger den största skulden för misslyckade ekonomier på avregleringar)m.m. So ger exempel på hur fel Reinfeldt agerar!

    Så fortsätt skriva, det är din övertygelse och röst som slutligen förändrar världen!

    SvaraRadera