söndag 11 december 2011

Republikanska stollar

Vi må tycka att våra politiker, i synnerhet moderaterna, har svårt med verklighetsförankringen. Men det är inget mot vad de amerikanska politikerna, som nu hoppas på en nominering till presidentkandidat, har.
Man blir mörkrädd när man hör dem och tanken på att någon av dem kan få makten i Vita Huset svindlar. Ingen av dem verkar ha förstått, varken den situation som USA befinner sig i, eller de globala problem världen står inför.
Man kan verkligen ifrågasätta USAs demokratiska system. För att bli vald måste man vara miljonär. Och det räcker inte med det. Man måste också locka sponsorer att bekosta ens kampanj. I princip gör detta att vilken nolla som helst kan nå ett inflytelserikt ämbete i USA, helt i händerna på dem som betalar. Och nollor finns det gott om har vi ju sett. Fullkomligt okunniga om de mest basala saker i ekonomin och världen.
Så går det när t o m politiken är beroende av marknaden, dvs pengar. Därför är det högst legitimt att veta vilka som sponsrar moderaterna. Med tanke på hur de gynnar näringslivet kan man bli misstänksam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar