torsdag 20 september 2012

Vem kan man lita på?

En av de saker som ökat under alliansens regeringstid är korruptionen. Där pengar går in går ofta hederligheten ut. Pengar korrumperar.
Och nu är hela den offentliga sektorn, som numera till stor del är privat, full av vinstmaximerande företag som gör allt för att undkomma skatt. Men samhällsklimatet har också förändrats. Det verkar numera självklart att kan man komma undan billigare så försöker man. Det gäller flera statliga myndigheter, som bl a DN visat, och t o m regeringskansliet tar chansen.
När nu också Skatteverket upptäckts med fingrarna i syltburken, har alla spärrar släppt. Det ökar acceptansen för att regler är till för att kringgås.
Vi befinner oss på ett sluttande plan, där regler på arbetsmarknad, i sjukvård, i företagens säljbeteende går ut på att kringgå eller lura folk.
Vem kan man lita på?

2 kommentarer:

  1. Just det! I praktiken köper alliansen röster. Man säljer ut allmän egendom och lockar giriga väljare med löften om sänkta skatter utan att tala om vad de skattepengar man avstår från har används till.

    De som blir direkt berörda lägger sin röst på alliansen och de andra som gör det har inte förstått vad de blir utsatta för.

    SvaraRadera
  2. Fast man önskar ju att tillräckligt många ändå fattat vid det här laget att skattepengar som skulle gå till verksamhet nu går till vinst, i värsta fall till skatteparadis.

    SvaraRadera