fredag 8 februari 2013

Det är för mycket som inte fungerar

Det är för mycket som inte fungerar. Jag läser tidningarna och konstaterar att regeringen missköter det mesta.
- Man låter bankerna blåsa upp lånebubblan. Borg ropar till då och då, men gör inget. Skattebetalarna står för notan.
- Sjukvården är i total kris. Överfulla sjukhus medan vårdcentraler överetableras i storstadsområden. Ett enda ord är svaret på denna kris: SPARA MERA! Det är uppenbarligen så att skattemedlen hellre ska gå till vinster i vården än till verksamheten. Och om ett av problemen är brist på sjuksköterskor för att de inte finner sig i de låga lönerna, kanske man ska höja lönerna. Hört talas om att efterfrågan brukar höja priset.......?
- Skolan är också i kris. Elevernas studieresultat sjunker. Skolor startas och läggs ned med en kortsiktighet som saknar motstycke. Ingen verkar kunna läsa prognoser för elevutvecklingen på olika orter. Och trots att man vet att mindre klasser och fler lärare och annan skolpersonal skulle leda till en mer positiv utveckling är budet ändå: SPARA MERA!
- Äldreomsorgen ska vi inte tala om. De äldre kan på vissa håll välja mellan femtielva företag, varav hälften är oseriösa och missköter antingen sin uppgift eller sin personal. Men våra skattepengar får de.
- Privatiseringen av ett antal för befolkningen viktiga tjänster har lett till totalt kaos och enorma fördyringar. Tågen kommer sällan i tid om man nu lyckas köpa en biljett med de alltmer tillkrånglade systemen. Apoteken försvinner från landsbygden, där lönsamheten är låg.
- De statliga företag som finns kvar missköts av regeringen och de dåliga affärerna avlöser varandra. Telia och Vattenfall är de senaste exemplen. Korruption och överbetalda chefer är legio. Verksamheten är underordnad och personalen en belastning som man helst gör sig av med vid minsta nedgång i kvartalsrapporten.
- Förändringarna i sjukförsäkringen har lett till förödande konsekvenser för sjuka människor och kostnaderna för socialbidrag stiger medan utsatta människor hamnar på bar backe. Detsamma gäller a-kassan. Utanförskapet växer.
- Bostadsbristen ökar i hela landet. Regeringens svar på detta är att göra det dyrare att bo i andra hand. Ocker blir legio. Trots att det är hyresrätter som behövs, fortsätter merparten av de bostäder som byggs att vara bostadsrätter. Människor ska tvingas ta stora lån för att bo och vara skuldsatta genom livet. Vad händer om man blir arbetslös? Att subventionera hyresrätter och därmed samhällsnyttan är helt främmande för regeringen.
- Asylsökande ska minska, men arbetskraftsinvandring till låglönebranscher välkomnas. Lönedumpning minskar fackets inflytande.
Och i slutändan går hela politiken ut på att gynna de redan välbeställda. Kan det bli tydligare?

1 kommentar:

  1. Ojojoj!!! Bra boggpost! Djädrigt bra boggpost, om man ska vara ärlig. Det var ord och inga visor det. Sanningen sammanfattad på 38 rader som också borde publiceras i någon av de större dagstidnignara. Skicka den som insändare till några tidnignar.
    Nu!!!

    SvaraRadera