onsdag 6 februari 2013

Reinfeldt törs inte ta debatten om systemskiftet

Statsministerns arrogans tar sig nya uttryck. Nu vägrar han debattera med Löfven för att Löfven inte presenterat ett regeringsalternativ.
Reinfeldt säger: – Det är viktigt att komma ihåg att alla sammanhang där jag uppträder så förväntas jag stå till svars för den samlade regeringspolitiken. Den samlade regeringspolitiken utgörs av fyra partier som under valet 2010 fick 49,4 procent av väljarnas stöd. Då vill jag naturligtvis veta om jag ska möta någon i en debatt: vad representerar den personen".
Ja, det är klart att Reinfeldt måste representera regeringen nu. Men det betyder inte att hans regeringsalternativ kommer att bli detsamma som det ser ut nu. Med C och KD utanför riksdagen står också Reinfeldt inför andra alternativ.
Och Löfven vill gå fram på egna meriter precis som den övriga oppositionen. Det betyder inte att man inte kan bilda ett regeringsalternativ beroende på hur valresultatet kommer att se ut.
I själva verket är detta bara en undanflykt för Reinfeldt för att slippa debattera sin misslyckade politik. Han måste försvara systemskiftet han åstadkommit om nu Löfven skulle våga angripa denna Reinfeldts svagaste punkt. Vi har redan ett mycket nyliberalt samhälle och det sovande folket börjar vakna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar